• Marianne Bækbøl

Når verden går Corona, er det godt at strikke en sok

Opdateret: 28. apr. 2020

Kommer verden nogensinde til at se ud, som jeg kender den? Overlever EU? Bliver der borgerkrig i USA? Hvad med klimaet? Bekymringer af den kaliber kræver jordnære modsvar, og her er det, at sokkerne kommer ind i billedet


For mange mennesker er det ikke længere de 'generelle’ forandringer i forbindelse med Corona, den stigende arbejdsløshed eller om sommerferien til Spanien bliver til noget, der presser sig på. De er lykkedes fint med at få en Coronapræget hverdag til at hænge sammen, de synger fællessang med Phillip Faber om morgenen og spiser aftensmad med Farmor på Facetime.

Andet stadie af bekymringer indfinder sig Den indledende krise er overstået, og forandringerne er blevet en del af hverdagen, og i stedet kan bekymringer over større og dyberegående temaer gøre deres indtog i hjernen. Tankerne kredser om hvor mange millioner, der vil dø, hvis ikke af Corona, så af sult. Om hvordan Europa, Verden og klimaet vil udvikle sig oven på Coronapandemien. Hvad vil krisen betyde for vores eksistens? Spørgsmålene og bekymringerne er mange.


Forleden spurgte en klient, om jeg også havde sådan nogle tanker, og om hvad jeg eventuelt gjorde ved dem for at undgå at blive for ked af det. Mit svar på første del af hendes spørgsmål var et ærligt ja, og efter et øjeblik svarede jeg tørt på anden del: ”Jeg strikker sokker.”


Vi er alene herrer over, hvordan vi forholder os Den seriøse og lidt længere pointe med mit svar er, at i øjeblikket, hvor en massiv corona-nyhedsstrøm dagligt giver os dystre fremtidsforudsigelser af hidtil ukendte dimensioner , har vi alene magt over, hvordan vi forholder os til situationen. Vi er i vid udstrækning ’sat ud af spillet’ og er kun herrer over vores tanker og følelser. En måde at komme igennem denne usikre periode med vores tiltro til fremtiden i behold er at øge vores indre ro.


Det er her sokkerne kommer ind i billedet At strikke er en virksom måde at dæmpe uro og bekymrende tanker for både min klient og mig. Det virker måske banalt, men jo mere komplicerede problemer verden står over får, desto mere basale modsvar skal vi gå efter for at bevare vores mentale sundhed. Back to basics.


Afdækning af yndlingsveje til indre ro Inden vi skiltes udvekslede vi vores yndlingsbud på andre beroligende indsatser som i uprioriteret rækkefølge så nogenlunde således ud:


At gå ture, høre P2 klassisk og P8 Jazz, undgå nyheder, meditere, opholde sig oftest muligt i naturen, tage nogle dybe vejrtrækninger, når bekymrende tanker fylder, dele sine bekymringer med andre, gøre noget med hænderne, skabe noget, plante noget. I det hele taget at skabe stunder med fordybelse i noget rart og at være i nuet.


Hvad står der mon på din liste?

89 visninger0 kommentarer

© 2020 – Marianne Bækbøl Rådgivning

Trivsel - Karriere - Stress

  • LinkedIn Social Icon